Google search

Співробітники кафедри дитячої неврології та медико-соціальної реабілітації  Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика проводять виїзний цикл тематичного удосконалення «Актуальні питання дитячої неврології» в м. Одеса для лікарів-дитячих неврологів, педіатрів, дорослих неврологів.

Цикл розпочався 31.05. 2019р та проводиться протягом місяця. Доценти Людмила Панасюк, Тетяна Стеценко, Вікторія Свистільник проводили лекції та семінарські заняття на актуальні теми сучасної дитячої неврології.

Доцент Людмила Панасюк акцентувала увагу на питанні діагностики уражень нервової системи у дітей новонароджених та першого року життя, зупинилася на діагностики та лікуванню неонатальних судом.

Доцент Тетяна Стеценко надала інформацію по протоколам лікування головних болій у дітей. Також були представлені дуже рідкі дитячі синдроми мігрені з демонстрацією клінічних випадків. Особлива увага приділялася сучасному підходу до діагностики демієлінізуючих хвороб в дитячому віці та розсіяному склерозу. На це актуальне питання виникла цікава дискусія по проведенню державної програми лікування розсіяного склерозу в тому числі у дітей та впровадженню нових лікарських засобів та підходів.

Доцент Вікторія Свистільник поділилася досвідом сучасної діагностики та лікуванню прогресуючих м’язових дистрофії та спінальних аміотрофії, який вона отримала на Європейських майстер-класах, а також прочитала сучасну інформацію по діагностиці, класифікації та лікуванню епілепсії у дітей.

Лікарі задавали багато питань та також ділилися досвідом лікування та діагностики важких випадків, разом із співробітниками кафедри проводили сумісні огляди важких випадків.

Спілкування проходила в теплій професійної атмосфері.