Google search

Непересічною подією для медичної громадськості Чернівців став майстер-клас «Хронічний тонзиліт: тонзилектомія неминуча чи … небажана?», який відбувся 21 червня 2019 року. 

Особливістю заходу стала унікальна форма діалогу між трьома спікерами, які одночасно розбирали конкретні клінічні випадки і розглядали можливі лікувальні алгоритми. Форма дебатів отоларингологів і педіатрів дозволила не тільки висвітлити основні аспекти тонзилярної проблеми, але й залучити аудиторію до участі у винесені вердикту: «Тонзилектомія: неминуча чи … небажана».

Від імені отоларингологів «звинувачувати» і «виправдовувати» піднебінні мигдалики випало завідувачу кафедри дитячої оториноларингології, аудіології та фоніатрії НМАПО імені П. Л. Шупика професору А. Л. Косаковському (Київ) і завідувачу кафедри дитячої хірургії та отоларингології ВДНЗУ «Буковиський державний медичний університет» професору С. А. Левицькій  (Чернівці). Від імені педіатрів аспекти тонзилярної патології висвітлювала завідувач кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб ВДНЗУ «Буковиський державний медичний університет» професор О. К. Колоскова (Чернівці).    


В роботі майстер-класу взяли участь лікарі отоларингологи, дитячі отоларингологи та педіатри м. Чернівці та Чернівецької області. По закінченню майстер-класу учасники отримали сертифікати.