Google search

18 травня в Національному музеї медицини відбулось чергове засідання школи-семінару «Проблеми біоетики та фізика живого» на тему «Культура часів Срібного віку як фактор формування особистості майбутнього лікаря та письменника М. Булгакова».

На засіданні виступили доцент кафедри філософії Борис Остапенко, а також представники інших закладів вищої освіти (ЗВО): доценти кафедри медичної і біологічної фізики та інформатики НМУ імені О. О. Богомольця А. І. Єгоренков і В. В. Пащенко, професор кафедри біології спорту Національного університету фізичної освіти и спорту України Георгій Коробейніков. У заході взяли участь науково-педагогічні працівники різних ЗВО, студенти, лікарі, працівники музею, актори театру.

Після виступів у жвавій, зацікавленій дискусії обговорено фактори культурного оточення, що вплинули на формування світогляду молодого Михайла Булгакова та соціокультурні чинники, що сьогодні є головними при формуванні особистості лікаря в Україні, а також актуальні філософські та етико-правові питання формування професійних і етичних компетентностей лікаря. Учасники школи-семінару також розглянули творчість лікаря та письменника Михайла Булгакова в контексті  культури Срібного віку.

На засіданні школи-семінару були представлені твори фундатора українського символізму М. В. Семенко. Відеопрезентація з засідання школи-семінару доступна для перегляду за адресою: https://www.youtube.com/watch?v=IgaIqoeWPSY&list=RDMMIgaIqoeWPSY&start_radio=1.

Учасники заходу дійшли думки, що його проведення сприяло підвищенню загальнокультурного та професійного рівня запрошених студентів-медиків. Отримані будуть сприяти розширенню світоглядного обрію філософа та викладача, а розглянуті питання можуть бути корисними для використання на семінарських заняттях із філософії на кафедрі філософії НМАПО імені П. Л. Шупика.