Google search

10 – 12 травня на базі Центру реабілітації та соціального розвитку «Логос» у м. Коцюбинське відбувся черговий міжнародний науково-практичний семінар «Психологічні, філософські і практичні аспекти християнського служіння» в рамках навчального курсу «Основи Християнського служіння. Значення і роль медичних працівників і волонтерів», організованого Асоціацією християнських медсестр і волонтерів «Благо».

В заході взяла участь завідувач кафедри філософії НМАПО імені П. Л. Шупика професор Світлана Пустовіт, яка виступила з доповіддю «Філософські аспекти смерті та вмирання. Паліативний догляд за хворими».

В семінарі також взяли участь представники наукових установ і релігійних організацій, християнські медсестри з різних регіонів України, зокрема протоієрей Микола Ільницький - голова Правління «Асоціації християнських медсестер і волонтерів «Благо», засновник центру «ЛОГОС»; Памела Дандре - голова Наглядової ради Асоціації християнських медсестр і волонтерів «Благо», представник Міжнародної асоціації християнських медсестр (США). Теми, що обговорювались на семінарі: філософські засади розуміння феномену смерті та вмирання; основи танатології; фізіологічний, медичний, соціокультурні аспекти догляду вмираючих хворих; значення духовності і молитви в збереженні і зміцненні здоров'я; умови та складові активного довголіття; основи ефективного спілкування в практиці християнського служіння і медико-соціальної допомоги.

По закінченню семінару проведено підведення підсумків і спільна молитва, відбувся вечір християнської пісні. Обговорено план подальших зустрічей, подовження навчання християнських медсестер, співпраці регіональних центрів, творчих стосунків і проведення спільних міжнародних семінарів за участю працівників НМАПО імені П. Л. Шупика,  представників Асоціації християнських медсестер і волонтерів «Благо» та Міжнародної асоціації християнських медсестер.