Google search

25 червня в гостинних стінах Інституту управління державної охорони України Київського національного університету імені Тараса Шевченко відбувся круглий стіл «Демократичні традиції українського державотворення», присвячений черговій річниці прийняття Конституції України 28 червня 1996 року.

Учасники заходу торкнулися питань державотворчих традицій України від первісних часів до сьогодення; обмінялися думками та ідеями з приводу традицій і актуальних новел вітчизняної історіографії та юриспруденції щодо наукових уявлень про найбільш непрості сторінки історії українського народу та української державності.

Серед запрошених гостей із різних закладів вищої освіти була старший викладач кафедри педагогіки, психології, медичного та фармацевтичного права Лідія Юрковська, яка виступила з доповіддю на тему «Сучасна реформи галузі охорони здоров’я: конституційно-правовий вимір».

Доповідач представила порівняльно-правову характеристику окремих положень статті 49 Конституції України, Основ законодавства України про охорону здоров’я та Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», поміркувала з приводу співвідношення правової дійсності медичної реформи та міфів щодо неї, представлених, зокрема, в засобах масової інформації, електронних соціальних мережах тощо.

Вказаний захід засвідчив актуальність міжвідомчої взаємодії та міждисциплінарної наукової комунікації, за результатами якої набувається нова якість не тільки науково-практичних знань, але й професійних компетентностей фахівців із різних галузей.