Google search

Ювілейна конференція, присвячена захворюванням шлунково-кишкового тракту (DDW-2019), відбулась в американському місті Сан-Дієго 17-21 травня 2019 року. DDW відмітила своє 50-річчя як перше зібрання по гастроентерології, гепатології та хірургії.

Близько 14000 учасників відвідали конференцію; більше чотирьох днів спілкування та навчання світового рівня, на якому було представлено 813 оригінальних сесій (усних та стендових доповідей), 4229 плакатів та 291 стендів для експонентів.

Викладачі кафедри терапії професор Андрій Дорофєєв та асистент Руслан Хайрнасов прийняли участь у конференції. Основна увага була приділена ендоскопічній хірургії при захворюваннях гепато-біліарної системи, захворюваннях шлунка і кишечника. Наші американські колеги приділили також велику увагу генетичним дослідженням і лікуванню таких захворювань як хвороба Крона та неспецифічний виразковий коліт. Особливої уваги заслуговують дослідження складу мікробіому кишечника і його корекції шляхом пересадки кишкової мікробіоти.

Всі інновації у світі гастроентерології, про які дізнались професор А. Дорофєєв та асистент Р. Хайрнасов, були представлені на кафедральних зборах для всіх співробітників кафедри терапії.