Google search

26.06.2019 року, у м. Ніжин (Чернігівська область) проводились навчання з медичними підрозділами щодо аеромедичної евакуації постраждалих (за допомогою повітряного транспорту Державної служби з надзвичайних ситуацій) із залученням спеціалізованих медичних бригад МВС та МОЗ України.

Аеромедична евакуація - транспортування постраждалих до закладів охорони здоров’я авіаційним транспортом з наданням належної медичної допомоги на борту повітряного судна в разі необхідності. Аеромедична евакуація повітряними суднами в медичному варіанті здійснюється авіаційним підрозділом Державної служби України з надзвичайних ситуацій із залученням позаштатних спеціалізованих медичних бригад закладів охорони здоров’я МВС у складі лікаря, фельдшера (парамедика, медичної сестри) для надання екстреної медичної допомоги (підтримки життєвих функцій) постраждалому.

До роботи з аеромедичної евакуації на повітряних суднах у складі Медичних бригад допускаються медичні працівники, які здатні виконувати завдання в умовах проведення аеромедичної евакуації та підготовлені за спеціальністю: лікар (анестезіологія або медицина невідкладних станів); фельдшер (лікувальна справа (невідкладні стани), лікувальна справа), або медична сестра (сестринська справа (операційна), сестринська справа), або парамедик. Залежно від ситуації до складу Медичних бригад можуть залучатися лікарі інших спеціальностей.

У тренінгу, в якості експерта та інструктора, взяв участь доцент кафедри медицини катастроф та військово-медичної підготовки Інституту сімейної медицини НМАПО імені П.Л. Шупика Валерій Кузьмін.