Google search

11 червня в Києві відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Релігія та медицина», присвячена пам’яті св. Луки (В. Ф. Войно-Ясенецького). У роботі заходу, організованого кафедрою філософії, біоетики та історії медицини НМУ імені О. О. Богомольця, взяли участь провідні фахівці з філософії, гуманітарних наук і медицини.

У конференції взяли участь доцент кафедри філософії Борис Остапенко та професор кафедри педагогіки, психології, медичного та фармацевтичного права Олена Уваркіна. Доповідачі вшанували пам'ять та великі заслуги Святителя Луки в медицині, організації системи охорони здоров’я в Україні, педагогіці. Зокрема показано його вагомий внесок у розвиток щелепно-лицевої хірургії. Цікавою виявилась розповідь про сучасницю й однодумця  Святителя Луки, засновницю Свято-Покровського жіночого монастиря в Києві велику княгиню Олександру Петрівну Романову.

Учасники конференції обговорили проблеми творчої взаємодії медицини та релігії, спираючись на новітні досягнення медичної науки. Представниками Академії встановлено наукові контакти для подальшої спільної праці між українськими та закордонними фахівцями. Отримані на конференції матеріали та професійна інформація будуть сприяти покращенню педагогічної та методологічної роботи кафедри філософії НМАПО імені П. Л. Шупика.