Google search

На кафедрі анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО імені П. Л. Шупика відбулася заключна конференція, присвячена закінченню інтернатури лікарями-анестезіологами.

У конференції прийняли участь викладачі кафедри та 61 інтерн-анестезіолог. Урочистий захід відкрив завідувач кафедри професор Олег Лоскутов, який відзначив успішність навчання інтернів цього циклу, а саме – високі оцінки комп’ютерного тестування (середній бал – 4,9), оцінки співбесіди (середній бал – 4,1), здачі практичних навичок (середній бал – 4,1). Середній бал результатів атестації становить 4,1 бали.

Куратор циклу інтернатури доцент Юрій Марков відзначив успіхи лікарів-інтернів поза навчальною програмою: І та ІІ місця на IV Всеукраїнській Олімпіаді з інфузійної терапії у 2017 р., ІІ місце на симуляційній Олімпіаді та в секції доповідей молодих вчених під час молодіжної анестезіологічної конференції (МАК) у 2018 р., успішний виступ команди інтернів (5 лікарів) на Міжнародній симуляційній Олімпіаді у Кракові (Польща) у 2018 р., титул «Найкращий курсант з виконання практичних навичок» 23-го навчального курсу «Підтримка життя під час травми» (Тернопіль, 2019 р.).

Проведене анонімне анкетування інтернів засвідчило, що переважна більшість з них готові до самостійної практичної роботи лікарями і впевнені у своїх знаннях та практичних навиках.

Перед присутніми виступили також лікарі, які щойно закінчили інтернатуру та отримали сертифікати з «Анестезіології та інтенсивної терапії» – Олександра Петрищева, Євгенія Веркасова, В’ячеслав Коваленко та інші, які подякували викладачам кафедри за високий рівень навчання, педагогічну майстерність та відданість обраній професії й висловили конструктивні критичні побажання стосовно подальшого покращення навчального процесу.

По закінченні конференції завідувач кафедри професор Олег Лоскутов, побажав професійних успіхів молодим анестезіологам у самостійній лікарській практиці.