Google search

26 червня у м. Дніпрі ГО «Асоціація серцево-судинної допомоги сімейній медицині» провела Клуб сімейного лікаря при підтримці НМАПО ім. П. Л. Шупика та РК «Київ Столиця». Так закінчився навчальний 2018-2019 рік інформального штурму для медиків. 103 лікаря зібралися у спекотний літній  день до комфортних залів культурно ділового центру «Менора» прослухати останні новини з різних гілок медицини.

Завідувач кафедри кардіології професор М. Долженко провела тренінг з діагностики та лікування серцево-судинних захворювань: «Від первинної до вторинної профілактики ССЗ». На прикладі клінічних випадків був показан шлях хворого від тютюнопаління до розвитку артеріальної гіпертензіі, резистентної  артеріальної гіпертензії до ішемічної хвороби серця, фібриляції передсердь та гострого інфаркту міокарда. На жаль це шлях розвитку захворювання серцево-судинної системи багатьох українських хворих. 
Цікавий майстер клас про первинну профілактику провела професор, д.м.н. Т. Колесник, а д.м.н. І. Волошина  розповіла лікарям про останні міжнародні дані щодо призначення нових антикоагулянтів для профілактики інсульту. 
Завжди залишається багато питань з лікування патології серцево судинної системи у вагітних. Що призначати? Як не пошкодити вагітності? Тому і виникла жвава дискусія на майстер-класі доцента кафедри кардіології НМАПО ім. П.Л.Шупика І. Давидової.