Google search

В період 9 по 24 березня в рамках міжнародного ВАТС тренінгу з однопортової хірургії асистент кафедри торакальної хірургії та пульмонології Соколов В.В. та аспірант кафедри Войтко В.О. відвідали Шанхайський пульмологічний госпіталь.

Шанхайський пульмонологічний госпіталь був заснований в 1933 році і в 1957 році в госпіталі вже було сформоване відділення торакальної хірургії. На сьогодні відділення торакальної хірургії Шанхайського пульмонологічного госпіталю є одним з найбільших відділень загальної торакальної хірургії у світі з ліжковим фондом у 300 ліжок та середньою щорічною кількістю великих оперативних втручань 15000. Цікавою особливістю є те, що близько 95% всіх оперативних втручань виконуються торакоскопічно і переважно однопортово. За своїм об’ємом спектр оперативних втручань включає від атипових резекцій легені і бронхопластичних та ангіопластичних втручань однопортовим торакоскопічним доступом.

Реалізацією отриманих знань стало широке впровадження однопортових відеоасистованих торакоскопічних втручань в клінічну практику і виконання першої в Україні однопортової торакоскопічної лобектомії.