Google search

26-29 червня відбулась 24 конференції WONCA EUROPA. Братислава (Словаччина) приймала близько 2 тис. делегатів, серед яких були представники України.

Завідувач кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика професор Л. Матюха, як президент Української асоціації сімейної медицини та член Правління Європейської асоціації сімейних лікарів, взяла участь у заході з єдиним правом голосу від України.

У перший день конференції. відбулось голосування за Президента – електа, яким було обрано професора, члена Європейської наукової асоціації (ЕJPRN) Ш. Вінкера (Ізраіль).

Надзвичайно важливим було засідання, яке проводив Комітет з профілактики (EUROPREV), членами якого є науковці різних країн Європи. Обговорювалось питання доказовості вакцинації проти грипу незалежно від віку, яке розглядає наразі ВООЗ. Обговорювався проект щодо скринінгу раку молочної залози у різних країнах, а також розробка методології скринінгів інших візуальних форм раку на рівні первинної медичної допомоги.

Неабияку цікавість у присутніх викликав інтерактивний ворк-шоп для викладачів з питань особливостей навчання студентів та лікарів. Під час заходу було запропоновано вирішення декількох ситуаційних завдань у різних групах викладачів (з різним стажем роботи). Кілька ворк-шопів було проведено представниками України: професором В. Ткаченко (НМАПО імені П. Л. Шупика) та доцентом П. Колесником (Ужгород). Взяв участь у конференції також завідувач кафедри сімейної медицини ХМАПО професор О. Корж.