Google search

26 - 29 червня у м. Братислава (Словаччина) відбулася Європейська конференція з сімейної медицини Wonca Europe в якій активну участь взяла професор кафедри сімейної медицини д. мед. н. В. Ткаченко - як делегат Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика.

У програмі обміну досвідом сімейних лікарів проф. Ткаченко відвідала дві амбулаторії сімейної медицини у м. Братислава, одна з яких обслуговує лише дітей (до 18 р.), а інша – дорослих. Окрім того, взяла участь у засіданні членів правління Європейської асоціації сімейних лікарів Wonca Europe (як лідер у європейському регіоні Партії жінок сімейної медицини Всесвітньої асоціації сімейних лікарів (WWPWFM).

Під час проведення WWPWFM семінару (воркшопу) стосовно ролі партії жінок у захисті їх прав та боротьби з дискримінацією у світі разом з паст-президентом Всесвітньої асоціації сімейних лікарів Wonca World проф. А. Howe, проф. В. Ткаченко була задіяна у якості спікера, голови та модератора сесій та воркшопів. Непересічну цікавість серед слухачів викликала доповідь проф. Ткаченко щодо насилля над жінками в країнах світу і чим сімейний лікар може зарадити в таких ситуаціях, а також усна доповідь у співавторстві з аспіранткою кафедри сімейної медицини Я. Рімар про рак щитоподібної залози після аварії на ЧАЕС.

Організаційним науковим комітетом конференції проф. В. Ткаченко було доручено головування на сесії з кардіоваскулярних та респіраторних розладів, а також рецензування матеріалів конференції та формування програми. Серед представлених проф. В. Ткаченко у співавторстві з аспірантами Я. Максимець та О. Алексейченко трьох постерних презентацій (2 визнано найкращими).