Google search

PrEP, що означає профілактику перед контактом, - це використання ліків, які радикально знижують ризик зараження ВІЛ-негативної людини в результаті статевого контакту з ВІЛ-позитивним партнером. ВООЗ рекомендує пропонувати PrEP всім, хто піддається значному ризику зараження ВІЛ. До груп ризику належать чоловіки, що мають статеві контакти з чоловіками, працівники секс-бізнесу і люди, що вживають ін'єкційні наркотики.

ВІЛ / СНІД – одне із захворювань, яке може передбачати паліативний догляд.

Після індивідуальної оцінки, PrEP може бути рекомендована в якості додаткового профілактичного вибору в комплексному пакеті послуг, що включає практики безпечного сексу, презервативи, раннє тестування на ВІЛ та консультування, а також повний доступ до лікування для всіх, хто живе з ВІЛ.

PrEP нещодавно стала доступна в Україні.

Д-р Дара зазначає, що: «На жаль, наші останні дані показують, що в 2017 році було зареєстровано близько 160 000 нових діагнозів ВІЛ. Такі заходи, як PrEP, можуть змінити цю ситуацію і повернути назад епідемію, що забрала стільки життів. Тому ми підтримуємо більше країн в розгортанні і реалізації PrEP».