Google search

4-6 липня 2019 року в м. Яремче (Івано-Франківська область) відбулася традиційна, вже 4-а, міжнародна науково-практична конференція "Актуальні питання флебології. Венозний тромбоемболізм та його наслідки".

Науковий форум зібрав понад 150 представників хірургічної спільноти України та провідних фахівців національних флебологічних асоціацій Данії, Польщі та Греці, які активно займаються розв’язанням хірургічних проблем в різних сферах флебологічної науки.

Національну медичну академію післядипломної освіти імені П.Л. Шупика в науковій програмі форуму представляли співробітники кафедри хірургії та судинної хірургії (зав. каф. – професор Саволюк С.І.) – доцент кафедри, д. мед. н. Ходос В.А. та асистент кафедри, к. мед. н. Горбовець В.С.

Так, к. мед. н.  Горбовець В.С. представив програмну доповідь в секції "Втручання на поверхневих та глибоких венах", що представляє узагальнення матеріалів кандидатської дисертації, що була виконана та захищена під керівництвом завідувача кафедри хірургії та судинної хірургії, професора Саволюка С.І., присвячена застосуванню зварювальної ендовенозної технології в малоінвазивній хірургії варикозної хвороби, що є одним із наукових здобутків та пріоритетів кафедри і продовжується в кандидатських дисертаціях її аспірантів – Глаголєвої А.Ю. та Геращенко Р.А.

Доцент Ходос В.А., який є визнаним фахівцем в галузі малоінвазивної та естетичної флебології, особливо в розділі пункційної склерооблітерації, провів на конференції 3-и практично-орієнтованих воркшопа для 54-х фахівців, що були присвячені технічним моментам виконання пункційної, ехо-контрольованої склерооблітерації для малоінвазивної корекції ускладнень варикозної хвороби вен нижніх кінцівок, акцентуючи увагу саме на нестандартних клінічних ситуаціях.

Наразі, весь клінічний флебологічний досвід кафедри та клініки хірургії та судинної хірургії щодо раціонального застосування малоінвазивних технологій та методів в хірургічному лікуванні варикозної хвороби вен нижніх кінцівок узагальнюється в монографію, що буде випущена під загальною редакцією завідувача кафедри, професора Саволюка С.І., а всі теоретичні та практичні аспекти будуть впроваджені в програмні цикли тематичного удосконалення, які користуються попитом у слухачів.