Google search

Доцент кафедри управління охороною здоров’я НМАПО імені П. Л. Шупика  Валерій Бугро з  6 по 14 липня 2019 року пройшов стажування з питань управління охороною здоров'я у Словаччині. Стажування було організоване Науковим інформаційно-аналітичним центром НАТО на базі Університетської клініки імені Луї Пастера Університету імені Павла Йозефа Шафарика в м. Кошице.

Щорічно в Університетській клініці імені Луї Пастера надається медична допомога 51 тис. стаціонарних та 160 тис. амбулаторних хворих. Клініка складається з 18 науково-дослідницьких інститутів, що спеціалізуються на хірургії, травматології, анестезіології, кардіології, терапії опіків, педіатрії, імунології, щелепно-лицевій хірургії.

До складу клініки, крім інститутів, входить створений у 2016 році Центр екстреної та невідкладної медицини, укомплектований найсучаснішим обладнанням по проекту та за кошти Євросоюзу з вертолітними майданчиками на даху, стоматологічна клініка, реабілітаційна клініка з бальнеологічним комплексом та обладнанням для кінезіотерапії та один із самих сучасних в Європі Центр судової медицини (2018).

Учасники стажування - викладачі кафедр Вінницького ДМУ імені М. І. Пирогова, ДЗ «Дніпропетровська медична академія МОЗ України», Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна та лікарі з Івано-Франківська і Кропивницького - детально розглянули питання ефективного менеджменту, управління фінансами закладів охорони здоров’я, управління якістю медичної допомоги, просування медичних послуг, медичного страхування та судово-медичної експертизи.

Додатково до програми стажування його учасники мали змогу ознайомитися з визначними місцями історичного центру міста Кошице - культурної столиці Європи 2013 року: собором Святої Алжбети (найбільший собор у Східній Європі), дзвіницею Святого Михайла, Готичною вежею,  дзвіницею Святого Урбана, Чумною колоною, оперним театром, міською Ратушею, костелом Ієзуїтів тощо.

Захід посприяв налагодженню співпраці між НМАПО імені П. Л. Шупика та Університетом імені Павла Йозефа Шафарика. Були проведені консультації з питань співробітництва у сфері науки і освіти. Досягнуто згоди про укладання меморандуму про співробітництво між нашими закладами.