Google search

Колектив кафедри хірургії та судинної хірургії НМАПО імені П.Л. Шупика та її завідувач, професор Сергій Саволюк отримали подяку від Департаменту охорони здоров’я Вінницької обласної державної адміністрації.

Впродовж останніх 4-х років, коли кафедру хірургії та судинної хірургії очолює професор Саволюк, Вінницька область з її навчальними та лікувальними установами є партнером кафедри.

Так, завдяки співпраці з директором Департаменту охорони здоров’я (Л. Грабович) та головним спеціалістом з хірургії (Т. Жовнір) на кафедрі на передатестаційних циклах та циклах спеціалізації і тематичного удосконалення пройшли навчання 54 слухачі; було проведено 8 спільних науково-практичних семінарів по науковій тематиці кафедри – «Технології хірургії швидкого відновлення», «Технології біозварювання в хірургії та ургентній онкохірургії», «Інновації в хірургічному лікуванні синдрому діабетичної стопи». Завідувач кафедри, професор С. Саволюк неодноразово залучався до участі в роботі експертної комісії по летальності в якості експерта та консультанта.

Завдяки співпраці з кафедрами хірургії ВНМУ імені М.І. Пирогова кафедра хірургії та судинної хірургії НМАПО імені П.Л. Шупика виступала співорганізатором науково-практичних форумів з міжнародною участю. Так, співпрацюючи з кафедрою ендоскопічної та серцево-судинної хірургії (зав. каф. – професор В. Петрушенко) та Подільською асоціацією малоінвазивної хірургії, кафедра взяла участь в роботі трьох науково-практичних конференцій з міжнародною участю «Сучасні досягнення ендоскопічної хірургії», а з кафедрою хірургії № 2 (зав. каф. – професор М. Покидько) наразі здійснюється підготовка до проведення в 2020 році науково-практичної конференції з міжнародною участю, що присвячена до 75-річчя від дня народження Заслуженого діяча науки та техніки України, професора А. Годлевського.

Співпрацюючи з Подільським регіональним центром онкології (головний лікар – д. мед. н. В. Шамрай), кафедра провела цілу низку науково-практичних заходів та майстер-класів щодо застосування електрохірургічних та електрозварювальних технологій в лапароскопічній онкохірургії.

Поряд з активною науково-практичною та інноваційною діяльністю, слід відзначити значний обсяг лікувально-діагностичної роботи, яку колектив кафедри здійснює з складними пацієнтами, які направляються в клініку по домовленості. Так, завідувач кафедри, професор С. Саволюк активно співпрацює з Вінницькою міською клінічною лікарнею швидкої медичної допомоги (головний лікар – д. мед. н. О. Фомін, заст. гол. лікаря з лікувальної роботи – Б. Трохименко), консультуючи та оперуючи надважких пацієнтів, зокрема з політравмою та її наслідками і ускладненнями.

Конструктивний та плідний діалог дозволяє проводити регулярні тематичні майстер-класи та науково-практичні конференції, навчальні та практично-орієнтовані семінари, що сприяє підвищенню професійності та кваліфікації співробітників лікувально-профілактичних закладів Вінницької області.

Колектив кафедри хірургії та судинної хірургії НМАПО імені П.Л. Шупика вдячний за активну підтримку, плідну співпрацю та високий рівень доброзичливої комунікації з боку адміністрацій ЛПЗ та ДОЗ Вінницької ОДА, розраховуючи і в подальшому на конструктивну діяльність з метою надання високопрофесійної сучасної медичної допомоги населенню та безперервного професійного розвитку медичних працівників.