Google search

02 вересня 2019 року на кафедрі терапії НМАПО імені П.Л. Шупика розпочали навчання лікарі-інтерни за спеціальністю «Внутрішні хвороби» очного циклу, який триватиме до 28 лютого 2020 року.

Для навчання на кафедрі терапії в Академії зареєструвалися 40 інтернів, з них 27 – за бюджетною та 13 – за контрактною формою навчання. Переважна більшість – випускники Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова, Української медичної стоматологічної академії, Київського медичного університету, Української асоціації народної медицини тощо.

Навчання на очному циклі інтернатури відбувається на клінічних базах кафедри – Київському міському клінічному ендокринологічному центрі та Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь». Базами заочного циклу навчання інтернів визначені лікувально-профілактичні заклади м. Києва та обласного підпорядкування.

Завідувач кафедри, професор Н. Швець, на вступній конференції привітала присутніх із початком навчання, ознайомила інтернів із робочим планом та програмою інтернатури, а також завданнями, які ставляться перед молодими лікарями щодо набуття нових знань та вдосконалення практичних навичок з усіх розділів внутрішньої медицини. Завуч, професор Т. Бенца, розповіла про основні напрямки навчально-методичної роботи і наголосила на важливості відповідального ставлення кожного інтерна до навчання та професійних обов’язків. Куратор циклу, доцент Ю. Чичула ознайомила з вимогами щодо оформлення індивідуальної звітної документації лікарів-інтернів під час проходження очної частини навчання, розкладом проведення лекцій, семінарських та практичних занять.

Завідувач кафедри та присутні викладачі побажали лікарям-інтернам успіхів у навчанні та оволодінні основами спеціальності.