Google search

2 вересня 2019 р. кафедра Педіатрії-2 Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика (зав. кафедрою професор Марушко Т. В.) гостинно відкрила двері для молодих колег інтернів-педіатрів, де підготувала необхідні умови для отримання необхідних знань, умінь, практичних навиків.

При знайомстві з лікарями-інтернами співробітники кафедри побачили високий ступінь зацікавленості лікарів-інтернів в отриманні практичних навичок, що буде досягатися при роботі безпосередньо з пацієнтом та допоможе легше входити в професію, адаптуватися до нових умов праці та самостійної підготовки, сформувати потребу в самовдосконаленні. 22 лікарі-інтерни проходили базисний контроль знань за збірником для складання ліцензійного інтегрованого іспиту «Крок 3» «Загальна лікарська підготовка», який є одним з найбільш показових критеріїв якості освітнього процесу в інтернатурі, оскільки відображає остаточний результат навчання, що характеризує ступінь відповідності знань інтернів вимогам державних стандартів.

Регулярний поетапний контроль рівня знань (оцінка вихідного теоретичного рівня на початку навчання), забезпечить на кафедрі механізм реалізації зворотних зв'язків, який включає контроль базового рівня знань, отриманих на попередніх етапах навчання, з подальшим розбором помилок в аудиторії. В основу аналізу тестового контролю буде покладений засіб управління процесом подальшого навчання, що дозволить намітити конкретний план роботи з кожним інтерном.

Формування єдиної системи безперервного навчання є нагальною потребою сучасної медичної післядипломної освіти, а формування відповідності рівня професійної компетентності у інтернів, який відповідає вимогам державних стандартів вищої освіти, є основним завданням кафедр установ післядипломної освіти.