Google search

4 вересня 2019 року відбулось чергове засідання вченої ради медико-профілактичного і фармацевтичного факультету. Голова комісії вченої ради факультету з навчально-методичної роботи доц. О. Кукало  доповіла про стан внутрішнього аудиту освітянської діяльності  на кафедрах факультету.

Внутрішній аудит освітянської діяльності  на кафедрах факультету проводиться відповідно до плану роботи вченої ради факультету з метою забезпечення прозорості та об’єктивності оцінювання діяльності кафедр з урахуванням процесного підходу, підвищення ефективності їхньої роботи, стимулювання колективів кафедр до роботи над стратегічними показниками для досягнення високих результатів та забезпечення здорової конкуренції.

Основними завданнями внутрішнього аудиту є оцінювання процесів кафедр та моніторинг виконання рішень вченої ради НМАПО імені П.Л. Шупика та вченої ради медико-профілактичного і фармацевтичного факультету. У першому півріччі 2019 році перевірено наступні кафедри:  медичної статистики; мікробіології, епідеміології та інфекційного контролю; вірусології; управління охороною здоров’я; промислової, клінічної фармації та клінічної фармакології. В другому півріччі 2019 року планується перевірити ще п’ять кафедр факультету. За результатами перевірки рекомендовано збільшити кількість циклів тематичного удосконалення, які проводяться на кафедрах за очно-заочною формою з елементами дистанційного навчання та розмістити інформаційний контент для методичного забезпечення даних циклів у системах управління дистанційним навчанням.

Голова атестаційної комісії, затвердженої заступником міністра охорони здоров’я України від 02.04.2018 р. «Список голів атестаційних комісій для проведення атестації лікарів-інтернів та провізорів-інтернів на визначення знань та практичних навиків у 2018/2019 навчальному році»   –  декан медико-профілактичного та фармацевтичного факультету, професор кафедри організації і економіки фармації, д.фарм.н.,  професор В. Трохимчук доповів про результати державної атестації  провізорів-інтернів та аналіз  заходів кафедр факультету, спрямованих на підвищення рівня практичної підготовки  провізорів–інтернів. Дата проведення атестації провізорів-інтернів (підсумкова оцінка рівня засвоєння навчальної програми інтернатури у формі співбесіди за білетною системою) – 25 червня 2019 р., після проведення попередніх етапів атестації, що відбулись раніше, а саме: ліцензійний іспит «Крок 3. Фармація» (19.06.2019 р.), іспит з практичних навиків, комп'ютерний іспит (24.06.2019 р.). Заключна атестація проводилась в три етапи після проведення ліцензійного іспиту Крок 3. Фармація: комп’ютерне тестування з теоретичної підготовки, оцінка знань та вмінь, в тому числі володіння практичними навиками, усний іспит (співбесіда за білетною системою). За результатами трьох етапів атестації колегіально приймалося рішення щодо присвоєння інтернам звання провізора-спеціаліста за спеціальністю «Загальна фармація». Знання оцінювались за п'ятибальною шкалою. Таким чином, на фармацевтичних кафедрах з березня 2019 року пройшли очну частину інтернатури  12 провізорів–інтернів (допущено до заключної атестації – 10 провізорів-інтернів). Середній бал за результатами атестації провізорів-інтернів на одержання звання провізора–спеціаліста зі спеціальності «Загальна фармація» складає  4,30  що свідчить про збереження  належного рівня підготовки.
Декан деканату по роботі з іноземцями, доцент кафедри управління охороною здоров’я д.мед.н. доцент Валерій Бугро представив звіт про науково-педагогічну діяльність на здобуття вченого звання професора. Протягом звітного періоду здійснював, як відповідальний за навчальну роботу на кафедрі, контроль за виконанням кафедрою наказів МОЗ України, Міністерства освіти та ректора Академії з організації та забезпечення високого рівня навчально-методичної роботи, підтримував постійний зв’язок з методичним кабінетом Академії. Готував проекти планів роботи кафедри на поточні роки, плани роботи навчально-методичних нарад кафедри та плани підвищення кваліфікації викладачів, складав річні звіти з навчально-методичної роботи кафедри. Контролював виконання індивідуальних планів викладачів та планів роботи кафедри. Керував роботою кураторів циклів. Відвідував семінари завучів та впровадження в роботу кафедри пропозицій щодо удосконалення даного напрямку роботи. Аналізував побажання і зауваження слухачів, висловлених ними на заключних конференціях та при проведенні анкетування. Контролював порядок ведення журналу реєстрації взаємовідвідувань занять викладачами кафедри та порядок ведення журналу реєстрації відвідувань занять керівництвом Академії та іншими посадовими особами. Контролював оновлення матеріалів на стендах кафедри. Надавав консультації, науково-методичну допомогу викладачам ЗВО, аспірантам, науковим співробітникам, здобувачам наукових ступенів. Прорецензував 11 звітів про роботу управлінського персоналу практичної охорони здоров'я та надав консультативно-методичну допомогу 17 керівникам органів та закладів охорони здоров'я при підготовці звітів про їх діяльність. Продовжував здійснювати організаційну та громадську роботу: заступник декана і член вченої ради медико-профілактичного і фармацевтичного факультету (з 1999 р. по квітень 2018 р.), відповідальний за навчальну роботу кафедри управління охороною здоров’я (з 2003 р. по вересень 2017 р.), вчений секретар спеціалізованої вченої ради Д 26.613.07 – «Соціальна медицина» при НМАПО імені П. Л. Шупика (з 2003). В. Бугро брав участь у виконанні планової НДР кафедри «Розробка стратегічних моделей удосконалення управління якістю медичної допомоги та покращення здоров’я населення України» (№ державної реєстрації 0109Ш08304, термін виконання – 2009 - 2014 рр.) та бере участь у виконанні планової НДР «Обгрунтування моделей управління підсистемами охорони здоров’я та зміцнення популяційного здоров’я України відповідно до Європейських стратегій» (№ державної реєстрації 0115Ш02160, термін виконання – 2014 - 2019 рр.). Протягом 2016 - 2018 років опублікував 10 статей (6 у фахових виданнях, 1 –  в іноземному виданні), доопрацював окремі питання програми кандидатського іспиту за спеціальністю 14.02.03 «Соціальна медицина».

Голова вченої ради, професор В. Трохимчук довів вимоги наказу НМАПО імені П. Л. Шупика від 14 березня 2019 р.  № 1298 щодо Порядку присвоєння вчених звань науковим і науково-педагогічним працівникам у НМАПО імені П. Л. Шупика, витяг із протоколу засідання кафедри (03.09.2019 № 12)  щодо  звіту про науково-педагогічну діяльність д.мед.н., доцента кафедри управління охоронною здоров’я Бугра Валерія Івановича, результати проведення відкритої лекції на тему: «Комплексний підхід до удосконалення управління» слухачами циклу спеціалізації за спеціальністю «Організація і управління охороною здоров’я» (02.09. – 01.11.2019)  доцента кафедри управління охороною здоров’я, д.мед.н. доцента Бугра, прочитаної 03.09.2019 року. За всіма 10 критеріями анкети, присутні оцінили лекцію позитивно. У рішенні засідання кафедри, яке прийняте одноголосно відкритим голосуванням,  підтверджуються  високий  науково-методичний  рівень викладання навчальних дисциплін та відповідність здобувача заявленому вченому званню професора по кафедрі управління охороною здоров’я.

Професор В. Михальчук  звернув увагу присутніх на високі показники наукової, навчально-методичної роботи В. Бугро, особисті якості, такі як цілеспрямованість, наполегливість, комунікативність, компетентність, організаторські здібності, які проявив за час роботи на посаді. Висловив пропозицію підтвердити високий науково-методичний рівень викладання навчальних дисциплін В. Бугром, його відповідність вченому званню професора та рекомендувати вченій раді НМАПО імені П. Л. Шупика присвоїти вчене звання професора по кафедрі управління охороною здоров’я  д.мед.н. доценту В. Бугру. Професор Н. Гойда підтримала висунуту пропозицію, зазначивши високий фаховий рівень В. Бугра, заснований на тривалому досвіді роботи, як науково-педагогічного працівника. Відмітила, що В. Бугро постійно підвищує свій фаховий рівень,   підкреслила його навчально-методичну, наукову, організаційну роботу на посаді. Професор Хоменко відмітила високий методичний рівень відкритої лекції. Рекомендувала затвердити звіт і підтримала кандидатуру В. Бугро заявленому вченому званню професора по кафедрі управління охороною здоров’я. Професор М. Голубчиков  відмітив, що В. Бугро гідний звання професора. Підтримав всіх виступаючих і  рекомендувати вченій раді НМАПО імені П. Л. Шупика присвоїти вчене звання професора по кафедрі управління охороною здоров’я  д. мед. н. доценту Бугру. Голова вченої ради, професор В. Трохимчук підтримав висунуту пропозицію, звернув увагу членів вченої ради на високі показники наукової діяльності В. Бугра, відмітив, що прочитана відкрита лекція слухачам циклу спеціалізації «Комплексний підхід до удосконалення управління» відповідає вимогам і позитивно оцінена слухачами. Рекомендував затвердити звіт і підтримати кандидатуру д.мед.н., доцента В. Бугра заявленому вченому званню професора по кафедрі управління охороною здоров’я.

За результатами таємного голосування вчена рада медико-профілактичного і фармацевтичного факультету одноголосно  рекомендувала порушити клопотання перед  вченою радою НМАПО імені П. Л. Шупика  щодо присвоєння вченого звання професора по кафедрі управління охороною здоров’я д.мед.н. доценту Бугру Валерію Івановичу.