Google search

2 вересня 2019 року на кафедрі хірургії та судинної хірургії НМАПО імені П. Л. Шупика розпочалося навчання лікарів-інтернів 1 року за спеціальністю «Хірургія».

Навчання розпочали 20 молодих спеціалістів, з них 10 за бюджетом і 10 за спецфондом – це випускники медичних ЗВО 2019 року (НМУ - 9, медичний інститут ДУ м. Суми – 1, Українська медична стоматологічна академія - 1, Харківський НМУ - 2, Львівський НМУ - 1, Вінницький НМУ - 2, Одеський НМУ - 1, Буковинський ДМУ - 1, Київський МУ - 2), базами заочного стажування яких є ЛПЗ м. Києва (8) та областей нашої держави – Чернігівська (3), Київська (2), Житомирська (4), Черкаська (3).

Завідувач кафедри професор С. Саволюк на вступній лекції доповів про план навчання в інтернатурі та завдання, які стоять перед молодими фахівцями, а також вимоги щодо рівня теоретичної та практичної підготовки з акцентами на сучасні малоінвазивні хірургічні методики та технології швидкого відновлення, на принципи доказової медицини в умовах ургентної та планової хірургії.

Під час виробничої наради відповідальний за навчально-методичну роботу кафедри доцент О. Шуляренко ознайомив з розкладом та вимогами щодо оформлення індивідуальної документації лікарів-інтернів під час проходження очної частини навчання.

Відповідальний за лікувальну роботу кафедри доцент В. Лисенко та відповідальний за роботу з інтернами на кафедрі к. мед. н. М. Крестянов ознайомилися з обсягом виконаної лікарями-інтернами роботи згідно представлених цифрових звітів на заочних базах стажування, доповіли про план перевірок баз заочного стажування.

Були представлені графіки лекцій, семінарських та практичних занять, погоджено графіки обходів в хірургічних відділеннях професора С. Саволюка та доцента В. Лисенко, графіки клінічних та патолого-анатомічних конференцій, чергувань співробітників кафедри та лікарів-інтернів в клініці, відпрацювання практичних навичок в тренінговому класі кафедри (лапароскопічний тренажер, електрохірургічні інструменти, зшиваючі апарати).

Після виробничої наради співробітники кафедри хірургії та судинної хірургії побажали своїм молодим колегам наснаги в навчанні та опануванні тонкощів професії хірурга.