Google search

10 - 12 вересня 2019 року в місті Одеса відбувся ХІ Нейросимпозіум – щорічна масштабна подія, що збирає лікарів-неврологів з усіх куточків України. В заході активну участь брали співробітники кафедри №1 НМАПО імені П.Л. Шупика.

Д.мед.н.  Тетяна Слободін виступила з декількома доповідями, в яких розкрила проблему болі – від етіології та патогенезу розвитку  до найсучасніших досягнень в його менеджменті.  Особливу увагу Тетяна Миколаївна приділила медикаментозній терапії  - вибору найефективнішого та найбезпечнішого засобу для лікування певного виду болю  та заходам щодо профілактики ускладнень терапії. Окрема доповідь Тетяни Миколаївни була присвячена рекомендаціям Української гастроентерологічної асоціації лікарям первинної ланки охорони здоров’я з ведення НПЗП-індукованих гастропатій, заснованим на міжнародних «Керівних рекомендаціях з ведення пацієнтів з гастропатією, викликаною нестероїдними протизапальними препаратами (міжнародний консенсус «ICON-G»).

В секції судинної неврології Тетяна Миколаївна розповіла про сучасні підходи до лікування пацієнтів з судинними когнітивними порушеннями, медикаментозні та немедикаментозні методи підтримки мнестичних функцій.

В нейросимпозіумі брала участь також д.мед.н. Тетяна Насонова, яка продовжила секцію судинної неврології доповіддю про хронічну цереброваскулярну патологію,  патогенетичні механізми, можливості нейрометаболічної терапії. Інша доповідь була присвячена неврологічним ускладненням цукрового діабету та сучасним підходам до їх лікування.

К.мед.н. Геннадій Пасічник, що  завідує неврологічним відділенням інтенсивної терапії, розповів про тактику лікування гострих порушень мозкового кровообігу в лікарні «Феофанія»,  засновану на клінічних рекомендаціях та власному практичному досвіді. Окрема доповідь Геннадія Петровича була присвячена розбору клінічних випадків, і слухачі мали можливість активно брати участь - відповідати та задавати питання,  висловлювати свої думки та ділитися власним досвідом.

Нейросимпозіум був насиченим корисною практичною інформацією. Ця масштабна подія є важливою для неврологічного суспільства, бо надає можливість міжрегіонарного спілкування, обміну досвідом між спеціалістами, науковцями нашої країни. А Одеса, як завжди прикрасила захід чудовою погодою та теплими чорноморськими хвилями.