Google search

14 вересня 2019 року профспілковий комітет НМАПО імені П. Л. Шупика організував одноденну автобусну екскурсію «Київ-Чоповичі-Коростень-Київ».

Співробітники Академії, прибувши в селище Чоповичі,  відвідали жіночий та чоловічий монастирі ікони Казанської Божої Матері та святе озеро Кип’яче.


Існує легенда, за якою в 1911 році двом жінкам у вогняному сяйві з'явилася ікона Пресвятої Богородиці, жінки спробували узяти її, але вона опекла їх своїм сяйвом, а на місці де вона лежала, забило джерело з киплячою водою. З тих пір це місце стали називати Урочище Кип'яче. Тільки священик, відслуживши молебен, зміг нарешті взяти ікону в руки і  впізнати в ній відому ікону Казанської Богоматері. Тоді ж тут було засновано чоловічий монастир Казанської ікони Божої Матері.  

Друга частина подорожі пройшла в Коростені – історичному центрі древлян.

Співробітники Академії оглянули легендарний град Іскоростень, столицю Древлянського князівства, який становив серйозну конкуренцію Києву і, як свідчить літопис, вже на початку Х століття був могутньою фортецею, почули надзвичайні історії з життя княгині Ольги, князя Мала, Добрині Микитовича та інших князів, прогулялись крутими берегами непокірної річки Уж, яка мальовничо протікає між гранітних скель і вікових дубів в самому центрі Коростеня.

Коростень відомий, як столиця найсмачніших у світі дерунів, тому далі співробітники НМАПО імені П. Л. Шупика відвідали щорічний фестиваль, присвячений поїданню дерунів та побачили надзвичайний кулінарний пам’ятник. Фестиваль дерунів – це незабутня подорож в світ національної традиційної кухні та надзвичайного українського колориту.

Екскурсанти вдячні профспілковому комітету за організацію такої цікавої та змістовної подорожі.