Google search

Коріння наукових публікацій були закладені ще в 1665 році, коли Генрі Олденбург з Британського королівського товариства зі своїми колегами заснував фактично перше періодичне видання - «Філософські праці» Королівського товариства.«Філософські праці» Королівського товариства сприяли розвитку всього наукового співтовариства, полегшуючи спілкування між дослідниками і долаючи їх ізоляцію один від одного.

В даний час наукова робота може, охопити більшу аудиторію і внести вклад в покращення суспільства більш систематичним чином. Тепер у вчених з’явилася можливість спиратися на роботу один одного і просувати наукову роботу в контексті співпраці та відкритості.

При цьому якість публікацій є важливим фактором в оцінці результатів досліджень і може бути індикатором ефективності всієї наукової роботи дослідницьких груп.Виходячи з цих положень, кафедра анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО імені П. Л. Шупика, постійно прагне до більш широкого і ефективного висвітлення своїх наукових досліджень.Так з початку 2019 року, співробітники кафедри опублікували близько 40 друкованих праць в різних медичних виданнях, в тому числі 19 з них - в зарубіжних журналах.Про якість наукових досліджень кафедри говорить кількість доповідей на конгресі ESA в 2019 р. де було представлено 7 доповідей з різної тематики анестезіології та інтенсивної терапії і публікації в журналах, які відносяться до системи SCOPUS, в яких з початку року було опубліковано 4 статті.Одним з останніх досягнень кафедри з’явилися успішна презентація результатів наукових досліджень на 29-му Конгресі Всесвітнього товариства серцево-судинних і торакальних хірургів (вересень 2019 р., Софія), де було представлено 2 доповіді.Надалі кафедра планує розширювати кількість публікацій своїх співробітників в журналах, які індексуються в міжнародних наукометричних базах даних Scopus і / або Web of Science.