Google search

12 вересня відбулося перше цього навчального року засідання комісії вченої ради з міжнародного співробітництва, яке охопило питання міжнародної сертифікації навчальних курсів НМАПО імені П.Л. Шупика, налагодження комплексних програм академічної мобільності, підбиття підсумків діяльності деканату по роботі з іноземцями за рік, що минув, тощо.

Засідання розпочали з обговорення питання інформаційної безпеки. Проректор з міжнародних зв'язків та науково-педагогічної роботи з іноземними громадянами професор Олеся Гульчій нагадала членам зібрання, що впродовж останніх двох років наша Академія стала об'єктом інформаційної атаки, яка була побудована за принципами, що використовуються під час ведення гібридної війни. У результаті тривалого судового розгляду та докладної перевірки тверджень, викладених у замовних статтях, суд дійшов висновку, що опубліковані матеріали є відвертою вигадкою і брехнею та публікувалися, щоб «шляхом розміщення неправдивої та такої, що принижує честь, гідність та ділову репутацію, інформації вплинути на формування керівних органів НМАПО імі П.Л. Шупика». Суд зобов'язав упродовж тижня видалити всі замовні публікації, що стосувалися професора Гульчій. Детальніше про результати судового розгляду можна прочитати тут: https://www.nuozu.edu.ua/n/n/5028-na-zakhyst-chesti-hidnosti-ta-dilovoyi-reputatsiyi-sudove-rishennya.

 

Провідний фахівець відділу міжнародного співробітництва Марина Пастухова окреслила доробок та подальші перспективи здобуття міжнародної акредитації навчальних курсів НМАПО імені П.Л. Шупика: наразі готуються проектні заявки у три європейські та північноамериканські акредитаційні ради. У рамках цього питання також був обговорений хід реалізації проекту Організації НАТО з підтримки та створення навчальної програми з фізичної та реабілітаційної медицини. Проведення такого циклу отримало схвальні відгуки слухачів, які вже готові впроваджувати здобуті знання та вміння у навчальний процес своїх університетів.

Аспірант кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Олександр Мазуренко презентував ґрунтовний звіт про налагодження системної багаторівневої співпраці з Сілезьким університетом та Сілезьким центром хвороб серця - третім у світі закладом такого профілю за кількістю пролікованих хворих.

Унаслідок проактивної позиції аспіранта Мазуренка, керівництва кафедри та Академії налагоджена програма академічної мобільності для інтернів НМАПО імені П.Л. Шупика, 5 з яких вже пройшли тижневе стажування (56 практ. годин) у Сілезькому університеті.

Провідний фахівець відділу міжнародного співробітництва Олександр Вольф доповів про результати та перспективи проведення тренінгів з основ проектного менеджменту та фандрейзингу для слухачів нашої Академії. У 2017 - 2018 рр. було проведено 4 триденні тренінги, а також виступ на Школі молодого вченого. Учасники отримали сертифікати, роздаткові матеріали та серію консультацій. Просвітницька робота з підвищення конкурентоспроможності випускників НМАПО імені П.Л. Шупика організована і в межах офіційного веб-сайту Академії, де опубліковані вже понад 15 матеріалів про різні аспекти окресленого питання.

Завершив засідання декан по роботі з іноземцями д.мед.н. Валерій Бугро, прозвітувавши про роботу деканату впродовж жовтня 2018 - вересня 2019 року. У своїй доповіді Валерій Іванович наголосив на механізмах контролю якості навчання іноземців, які впродовж 2018 - 2019 років були розроблені та ефективно й системно імплементовані у процеси діяльності деканату по роботі з іноземцями.