Google search

13 вересня 2019 року відбувся щорічний 13-й курс післядипломної освіти REENATM (Східноєвропейська ниркова академія) в конференц-залі Grand Admiral Resort&SPA в Ірпені. Захід присвячувався питанням васкулітів у дітей та дорослих: розвитку, перебігу, лікуванню і спостереженню.

Учасників Східноєвропейської ниркової академії привітав завідувач кафедри нефрології та нирково-замісної терапії НМАПО імені П.Л. Шупика, президент Української асоціації дитячих нефрологів, професор Д. Іванов.

Блок «Системний червоний вовчак: вовчаковий нефрит» відкрив член Міжнародної асоціації дитячих нефрологів (IPNA) професор О. Цигін. Секцію продовжили професор Д. Іванов з доповіддю «Вовчаковий нефрит у дітей: від підлітка до дорослого» і завідувач кафедри патологічної та топографічної анатомії професор О. Дядик з доповіддю «Патоморфологія та її зв'язок із сучасною імуносупресією».

В блоках «ANCA-васкуліт» та «Інші васкуліти»  обговорювались питання діагностики, диференціальної діагностики, перебігу, патоморфології та імунобіологічного лікування системних васкулітів, розглядались клінічні випадки.

З доповідями виступали завідувач кафедри внутрішньої медицини №3 НМУ імені О.О. Богомольця професор О. Яременко, керівник Центру ревматології, клінічної лікарні «Феофанія» ДУС, професор І. Головач, керівник Клініки сучасної ревматології доцент С. Тер-Вартанян, доценти кафедри нефрології та нирково-замісної терапії: С. Кушніренко, Т. Бевзенко, С. Ротова.

У межах заходу пройшли семінар «Лікування артеріальної гіпертензії при ХХН: рекомендації АСС/АНА 2017 і ESC/ESH 2018» і майстер-клас «Діагностика і лікування ІСШ».

Продовженням Східноєвропейської ниркової академії 14 вересня став огляд РКД з васкулітів, клінічне застосування і сучасна діагностика у дитячому віці, а також блок «Корисних практичних порад» в Нефрологічній клініці проф. Д. Іванова.