Google search

У межах проведення 69-ої сесії Європейського регіонального бюро (ЄРБ) ВООЗ відбулися вибори нового регіонального директора, яким став бельгієць доктор Ганс Клюге. Доктор Клюге розпочав кар'єру сімейним лікарем у Бельгії, служив у місіях «Лікарів без кордонів» у Ліберії та Сомалі. Пізніше відповідав за програми протидії туберкульозу, СНІДу та малярії в Корейській Народно-Демократичній  Республіці та М'янмі.

Упродовж останніх десяти років д-р Ганс Клюге займався системними перетвореннями, що стосувалися впровадження первинної медико-санітарної допомоги в Греції, виконання Талліннської хартії та реалізації зобов’язань, взятих на Глобальній конференції з питань первинної медико-санітарної допомоги у 2018 році (Астана, Казахстан).

У 2011 р. доктор Клюге, перебуваючи на посаді директора Відділу систем охорони здоров’я та громадського здоров’я, спеціального представника Регіонального директора з питань протидії туберкульозу з множинною та широкою медикаментозною стійкістю (ММС/ПМС-ТБ) в Європейському регіоні ВООЗ, вже відвідував Україну, коли на запрошення професора Олесі Гульчій взяв участь у Міжнародній науково-практичній конференції, присвяченій Всесвітньому дню здоров’я.

Д-р Клюге був обраний з числа шести кандидатів, що представляли Вірменію, Австрію, Болгарію, Грузію та Туреччину. На цій посаді він замінить доктора Жужану Якаб, яка керувала ЄРБ впродовж останнього десятиліття.

У своєму зверненні до делегатів на 69-ої сесії Регіонального комітету ВООЗ у Європі обраний директор наголосив на важливості партнерства, яке він вважає «етичним обов'язком, а не справою доброї волі». Він підкреслив, що «ВООЗ повинна вести розмови про ощадливість у масштабності, з менш витратними зустрічами та легшою структурою організації». ВООЗ має бути рентабельною, пояснив він, адже іноді «менше» означає «більше».

«Мета – зміцнити ЄРБ ВООЗ як центр досконалості, надати допомогу країнам з конкретних питань, працювати натхненно і скромно для збільшення впливу на рівні країни і зменшення навантаження на самі країни, не в останню чергу йдеться про малі країни». Кандидатура доктора Ганса Клюге буде передана на розгляд 146-ої сесії Виконавчого комітету ВООЗ, яка проходитиме в лютому 2020 року.



Джерело: http://www.euro.who.int/