Google search

3 вересня 2019 року відбулося чергове засідання Громадської ради при Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі – Громадська рада), в якому на правах члена взяла участь голова обласної громадської організації «Чернігівська ліга фармацевтів», старший викладач кафедри контролю якості і стандартизації лікарських засобів НМАПО імені П. Л. Шупика, к.фарм.н., заслужений працівник фармації України Людмила Федорова.

Відповідно до порядку денного основними питаннями для обговорення стали:

1) Аналіз виконання рішень засідання Громадської ради від 11 червня 2019 року, зокрема, щодо врахування в роботі Громадської ради змін до Постанови КМУ від 03.11.2010 р. № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики», що були внесені Постановою КМУ від 24.04.2019 р. № 353.

2) Обговорення проекту наказу МОЗ України «Про внесення змін до деяких наказів Міністерства охорони здоров’я України», що стосується внесення змін до Порядку контролю якості лікарських засобів під час оптової та роздрібної торгівлі.

3) Обговорення проекту постанови КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 24 липня 2019 р. № 653», що стосується питань маркування контрольними (ідентифікаційними) знаками та проведення моніторингу обігу лікарських засобів.

4) Обговорення проекту змін до наказу МОЗ України «Про затвердження змін до Порядку проведення підтвердження відповідності умов виробництва лікарських засобів вимогам належної виробничої практики».

Цікавим моментом засідання Громадської ради стало офіційне представлення головою Держлікслужби України Романом Ісаєнком свого новопризначеного заступника Володимира Короленка.

Загалом слід зазначити, що старший викладач Л. Федорова є членом Громадської ради при Держлікслужбі України вже третю каденцію поспіль, що цілком відповідає одному з визначених завдань кафедри контролю якості і стандартизації лікарських засобів, а саме активній участі співробітників кафедри у громадській діяльності, що спрямована на сприяння реформуванню та розвитку фармацевтичного сектора галузі охорони здоров’я України.