Google search

16 − 17 вересня 2019 р. у м. Вінниці відбувся Перший Форум фармацевтів Вінниччини з міжнародною участю, основними організаторами якого виступили Вінницька обласна Асоціація фармацевтів «Кум Део» та медико-профілактичний і фармацевтичний факультет НМАПО імені П. Л. Шупика.

Програма першого дня Форуму включала екскурсії на фармацевтичну компанію «Інфузія», Національний музей-садибу М. І. Пирогова та музей-аптеку М. І. Пирогова. У вечірній частині цього дня був виділений час для професійного спілкування та обміну досвідом науковців і практиків фармації Вінниччини з колегами з інших регіонів України, а також Індії та Республіки Молдова. Серед гостей Форуму слід відмітити й представників спеціалізованих ЗМІ, зокрема, газети «Щотижневик Аптека» та журналу «Фармацевт Практик».

Другий, урочистий день Форуму, який зібрав понад чотирьохсот учасників, проходив у приміщенні Вінницької обласної філармонії імені Миколи Леонтовича. У першій частині програми говорили про історію, здобутки та перспективи фармації Вінниччини, а також лунали привітання й вручалися нагороди найкращим фахівцям – провізорам та фармацевтам від представників органів влади, а саме: Вінницької обласної державної адміністрації, Вінницької обласної ради, Вінницької міської ради, Департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА, центрального апарату Держлікслужби України, а також її територіальних органів у Вінницькій, Хмельницькій, Рівненської, Житомирської областях.

У другій, найбільш тривалій частині програми лунали наукові доповіді, присвячені найбільш актуальним питанням сучасної фармації. Так, доповідачами виступили представники Асоціації індійських фармацевтичних виробників, Агенції з ліків та медичних виробів Республіки Молдова, Асоціації фармацевтів Республіки Молдови, Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика, Національного фармацевтичного університету, Вінницького національного медичного університету імені М. І. Пирогова, Київського міжнародного університету, Вінницького обласного товариства Червоного Хреста, Асоціації «Оператори ринку медичних виробів», литовської компанії «Фармліга», Української фармацевтичної школи.

НМАПО імені П. Л. Шупика на Форумі представляв завідувач кафедри контролю якості і стандартизації лікарських засобів доцент Сергій Убогов, який виступів із доповіддю на тему: «Важливість та перспективи впровадження належної аптечної практики (GPP) в Україні».

Наприкінці заходу на всіх учасників Форуму чекав дуже приємний сюрприз – виступ народного артиста України Станіслава Городинського та пригощання Вінницькими смаколиками.

Після урочистого закриття Форуму кожен зареєстрований учасник отримав іменний сертифікат та взяв участь у спільній фотосесії.