Google search

17 вересня 2019 року в межах Міжнародного фармацевтичного конгресу розпочала свою роботу науково-практична конференція «Забезпечення якості лікарських засобів: регуляторні вимоги і чинні стандарти». Організатор: медико-профілактичний і фармацевтичний факультет НМАПО імені П. Л. Шупика. Науково-педагогічні працівники та інтерни кафедри організації і економіки фармації у межах форуму взяли активну участь з доповідями та в обговоренні: професор Алла Кабачна, професор Віктор Трохимчук, доцент Вадим Гульпа, доцент Олена Тернова та асистент кафедри Сабіна Аугунас.

На конференції розглядались актуальні питання: принципів фармацевтичної розробки лікарських засобів; вимоги до досліджень з фармацевтичної розробки рідких та м’яких лікарських засобів; антропософські ліки; доступність виконання та прозорості регуляторних процедур у фармацевтичному секторі. Професор кафедри Алла Кабачна виступила з доповіддю: «Впровадження формулярної системи у закладах охорони здоров’я та визначення їх потреби у лікарських засобах в умовах сучасної національної стратегії охорони здоров’я». 

18 вересня 2019 року в межах Міжнародного фармацевтичного конгресу науково-педагогічні працівники та інтерни кафедри взяли участь у семінарі «Оцінка технологій охорони здоров'я (Нealth Тechnology Аssessment). Як оцінити клінічну та фармакоекономічну ефективність препаратів». Організатор: ГС «Українське агентство з оцінки технологій охорони здоров’я». 

На семінарі розглядались актуальні питання предмета, мети, завдання, принципів HTA; введення в методологію HTА – демонстрація бюджетних ризиків без застосування методології HTA, приклади економічної – вигоди застосування HTA; використання методології HTA у повсякденній виробничій, маркетинговій та лікарській практиці. 

Професор кафедри Косяченко Костянтин виступив з доповіддю: «Чим корисний HTA фармацевтичному виробництву, лікарям, державі, суспільству». 

Конференція пройшла плідно та конструктивно, були  розглянуті актульні та проблемні питання розвитку фармацевтичного сектору в Україні та шляхи їх вирішення. Конференція запам'ятається новими знаннями, новим досвідом, приємною атмосферою та спілкуванням.