Google search

Сьогодні в час буремних змін, стало і з великою швидкістю змінюються і нормативно-правові  акти, які стосуються освітнього процесу.  Останні рішення  Уряду  України від 28 березня 2018 року N 302 «Про затвердження Положення про систему безперервного професійного розвитку фахівців у сфері охорони здоров'я» зі змінами від 21 серпня 2019 р. № 798; від 21 серпня 2019 р. № 674-р, від 21 серпня 2019 р. № 800 «Порядок підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників»;  від 21 серпня 2019 р. № 674-р про План заходів з реалізації Стратегії розвитку медичної освіти в Україні на 2019—2021 роки, проекти документів, над  якими працюють в МОЗ України, вже не дають часу для роздумів над реформою медичної освіти і часу на адаптацію до цих змін.

Саме тому, завідувачі кафедр Академії, підтримані вченою радою  НМАПО імені П.Л. Шупика, висунули пропозицію про створення відкритої групи під назвою «Професорська ініціатива» для оцінки існуючої в закладі ситуації та розробки пропозицій для ректорату щодо конкретних змін та алгоритмів рішень, які пропонуються кафедрами, як основною складовою освітнього закладу та інструменту освітнього, наукового та лікувального процесів.

20 вересня 2019 року відбулось перше засідання «Професорської ініціативи», координацію діяльності якої  взяв на себе завідувач кафедри офтальмології професор Сергій Риков. Обговорювалась низка проблем організації процесу безперервного професійного розвитку лікарів та провізорів (БПР), необхідність термінової інформатизації процесу видачі та оплати путівок, створення електронних реєстрів слухачів з дотриманням чинного законодавства, обговорювались питання підвищення організаційних та деонтологічних вимог до адміністративного та науково-педагогічного персоналу Академії у зв’язку з підвищенням кількості слухачів через скорочення циклів та зміни форм БПР з коротким терміном навчання, максимальне усунення паперового обороту документів.

Всіх професорів, бажаючих взяти участь у вироблені пропозицій з покращення діяльності Академії, запрошуємо до роботи.

Наступне засідання відбудеться у вівторок 24 вересня о 14-00.

Попередній зв’язок з професором С. Риковим.