Google search

12 - 13 вересня у м. Бухарест (Румунія) відбулося засідання Ради European Primary Care Cardiovascular Society (EPCCS). Професор  Марина Долженко взяла активну участь в роботі Ради.

EPCCS засновано в 2000 році, та має на меті забезпечити фокус підтримки, освіти, досліджень та політики щодо питань, пов’язаних із серцево-судинними захворюваннями в межах первинної медичної допомоги. Основна увага EPCCS спрямована на інтереси лікарів, які працюють в межах первинної медичної допомоги, використання значної доказової бази для запобігання та боротьби зі ССЗ, яка існує зараз, на освіту практикуючих медичних працівників.

Під час засідання Ради обговорювалися питання впровадження положень рекомендацій EPCCS у Національні рекомендації Європейських країн. Були проведені 2 Workshops по застосуванню рекомендацій з АГ у клінічній практиці. Детально обговорювалися нові рекомендації щодо дисліпідемій та їх імплементацію в роботу сімейного лікаря, а також популяризацію серед лікарів призначення ліпідознижувальної терапії.

Було напрацьовано кілька документів, що створенні допомагати в щоденній  лікарській діяльності.