Google search

Черговий щорічний конгрес Європейського товариства кардіологів відбувся з 31 серпня по 4 вересня в Парижі (Франція). В роботі Конгресу брали участь більше 30 тисячі делегатів із 150 країн  і 5 континентів світу.

Завідувач кафедри кардіології професор Марина Долженко взяла активну участь в роботі конгресу.

Найбільш відвідувані наукові засідання конгресу Європейського товариства кардіологів - сесії Hоt Line (Гаряча лінія), на яких  були представлені результати нових клінічних досліджень з різних напрямків кардіології. Наприклад в дослідженні  ORION-11 оцінювали терапевтичні стратегії зниження рівня ліпопротеїнів, в PARAGON-HF показано вплив на серцеву недостатність призначення комбінованої терапії сакубітрилу / валсартану, були представлені результати THEMI, щодо призначення тікагрелолу в кардіологічних пацієнтів з цукровим діабетом.

Відповідно до сформованої традиції, на конгресі були представлені оновлені клінічні рекомендації:

  • Хронічний коронарний синдром
  • Суправентрикулярна тахікардія
  • Тромбоемболія легеневої артерії
  • Цукровий діабет і серцево-судинні захворювання
  • Дисліпідемії

Наукова програма конгресу Європейського товариства кардіологів включала понад 500 симпозіумів та сесій за участю як визнаних міжнародних експертів, так і клініцистів, молодих вчених з різних держав. Європейський конгрес висвітлював 400 тем з кардіології та супутніх станів.

Цей мегафорум вважається найвагомішою подією року не лише в європейській, а й у світовій кардіології.