Google search

10 вересня 2019 р. року відбулося чергове засідання  постійнодіючої комісії вченої ради з наукової роботи та інноваційної діяльності НМАПО імені П. Л. Шупика. На засідання були запрошені члени комісії, науково-педагогічні та наукові працівники Академії, молоді науковці, секретарі спеціалізованих вчених рад.

Відкрила засідання проректор з наукової роботи, голова комісії, проф. Н. Савичук та ознайомила присутніх з порядком денним.

Доц. О. Сіренко ознайомила присутніх з інформацією про удосконалення організації заходів щодо забезпечення академічної доброчесності у закладах вищої освіти. В обговоренні взяли участь: проф. Н. Савичук, проф. Г. Козинець, проф. О. Біляєва, чл.-кор. НАМН України, проф. Н. Горовенко, проф. С. Саволюк, проф. Г. Білоклицька, проф. Г. Бекетова. Також на розгляд комісії були представлені матеріали щодо проведення попередньої експертизи дисертацій аспіранта очної вечірньої форми навчання кафедри управління охороною здоров’я Л. Дяченко та аспіранта кафедри офтальмології С. Фролової. Комісія рекомендувала до затвердження вченою радою надані пропозиції щодо проведення попередніх експертиз дисертацій.

Проф. В. Горачук проінформувала присутніх членів комісії про розгляд матеріалів наукової продукції та моніторинг планування та виконання дисертаційних робіт. Комісія рекомендувала матеріали наукової продукції до розгляду на вченій раді.

Наступною доповідала завідувач відділу аспірантури і клінічної ординатури О. Вишнякова з короткою інформацією про організацію вступної кампанії в аспірантуру. Проф. Н. Савичук наголосила, що після прийому цього року в Академії буде 376 аспірантів.

Наступним питанням була інформація про виконання бюджетних НДР у третьому кварталі 2019 року. З короткими доповідями виступили відповідальні виконавці бюджетних НДР. Наталія Олегівна наголосила про важливість опублікування матеріалів досліджень у виданнях включених до баз Scopus або Web of Science.

Стипендіати Кабінету Міністрів України С. Аугунас та Н. Іванюк представили на розгляд комісії звіти за звітній період з квітня по вересень 2019 року. Комісія ухвалила звіти та рекомендувала до затвердження.

Завідувач Науково-дослідного центру д.мед.н. М. Глоба проінформувала присутніх про підготовку до формування звітів про наукову діяльність кафедр НМАПО імені П. Л. Шупика за 2019 рік. Інформацію про атестацію наукових напрямів МОН України; про підготовку подачі заявок (нововведень) НМАПО імені П. Л. Шупика до Переліку наукової продукції Українського центру наукової медичної інформації та патентно-ліцензійної роботи МОЗ України. Затвердження зміни щодо складу виконавців НДР «Наукове обґрунтування заходів психофізіологічної реабілітації учасників антитерористичної операції (АТО)».

На засіданні були присутні 40 учасників.

Наступне засідання відбудеться 8 жовтня 2019 року.