Google search

17 - 19 вересня 2019 року в Центрі симуляційних методів навчання (ЦЕСИМЕН) НМАПО імені П. Л. Шупика відбувся навчально-практичний тренінг «Laerdal – Training SimBaby & SimMan ALS» (англомовний). В тренінгу взяли участь співробітники ЦЕСИМЕН та науково-педагогічні працівники кафедр НМАПО імені П. Л. Шупика.

Розпочинаючи тренінг, зі вступним словом виступив в.о. директора ЦЕСИМЕН А. Ткаченко, який відзначив важливість комплексного та методологічно уніфікованого підходу формування практичних навичок при симуляційному навчанні у лікарів-інтернів та слухачів циклів із використанням манекенів SimMan ALS та SimBaby Classic виробництва фірми Laerdal.

Навчально-практичний тренінг проводив Talal Jamal, Technical & Educational Development, Manager, EEMA Laerdal Medical AS. Програма навчально-практичного тренінгу складалася з теоретичних питань (інсталяція та можливості програмного забезпечення, можливості манекенів SimBaby Classic та SimMan ALS) та практичного відпрацювання на манекенах мануальних навичок (мануальне відновлення прохідності дихальних шляхів, постановка ларингеальної маски, проведення оротрахеальної інтубації трахеї, вентиляційна підтримка мішком Амбу, моделювання тяжких дихальних шляхів) та сценаріїв (дефібрилюючі та недифібрилюючі ритми). Окремо, під керівництвом Talal Jamal, учасники тренінгу відпрацювали кроки по створенню та інсталяції в манекен з наступним проходженням симуляційного сценарію. В кінці кожного дня тренінгу проводився дебрифінг з відповідями на запитання учасників.

Наприкінці навчально-практичного тренінгу відбулося спільне обговорення та підбиття підсумків, вручення сертифікатів учасникам.