Google search

Згідно програми безперервного навчання онкохірургів та онкологів,  Спілкою онкохірургів України, під патронатом Європейської асоціації хірургів онкологів, Національного інституту раку, Міністерства охорони здоров’я України, 19 - 21 вересня 2019 року у Конгрес-холі готелю «Президент» відбувся  IX міжнародний конгрес онкохірургів на якому була представлена триденна наукова програма «Нове у хірургії раку шлунково-кишкового тракту з курсом «Сучасні аспекти імунотерапії злоякісних новоутворень» (Advances in the surgery of Gastrointestinal Cancer with a scientific course of the modern approaches in the Cancer immunotherapy ).

У конгресі традиційно активну участь брала кафедра онкології НМАПО імені П. Л. Шупика, безпосередньо з куратором циклів за спеціальністю «Онкохірургія» професором П. Гордійчуком та курсантами циклу спеціалізації з «Онкохірургії». Цього року був представлений хірургічний та онкологічний досвід доказової медицини з різних провідних онкологічних центрів світу, а саме: Університету Темпл, Пітсбург, США; Йонського університетського коледжу медицини, Сеул, Південна Корея; Каролінського університетського шпиталю, Стокгольм, Швеція; Інституту імені Марії Складовської-Кюрі, Краків, Польща та з трьох провідних онкологічних центрів Італії.

Курсанти кафедри онкології мали унікальні освітні можливості ознайомитися з теоретичним обґрунтуванням та наочно побачити в реальному режимі виконання хірургічних втручань у різних світових центрах з використанням високотехнологічного обладнання. При перегляді в реальному режимі та обговоренні баченого, були надані високопрофесійні роз’яснення переваг та невирішених питань при виконанні того чи іншого етапу хірургічного втручання. Що є особливо важливою освітньою інформацією для курсантів з фаху онкохірургії, оскільки акценти на питаннях, які потребують удосконалення і проведення наукових та практичних досліджень у міжнародних клініках, які використовують останні розробки роботизованої техніки (Da Vinci Surgical System Xi), дають підстави і нашим лікарям, курсантам долучитися до їх вивчення і розв’язання.



На конгресі курсанти кафедри мали можливість налагодити відносини між клініцистами, дослідниками та керівниками міжнародних університетських клінік Європи, США та Південної Кореї, які надають можливість для лікарів України отримати стажування у вищенаведених онкологічних центрах.