Google search

Наразі одним з основних завдань модернізації вітчизняної охорони здоров'я є забезпечення підготовки та перепідготовки медичних кадрів на основі безперервної професійної освіти. Однією з ефективних форм такого освітнього процесу є профільні конференції і конгреси.

Кафедра анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО імені П. Л. Шупика не лише сама організовує подібні форуми, а й бере активну участь у подібних заходах, які організовує Асоціація анестезіологів України.

З 19 - 21 вересня 2019 р, в м. Києві відбувся Конгрес анестезіологів України тематика якого охоплювала різні сторони анестезіології та інтенсивної терапії (інтенсивна терапія критичних станів, анестезіологічне забезпечення та інтенсивна терапія периопераційного періоду, лікування гострого та хронічного болю і т.д.).

У роботі даного форуму взяли активну участь співробітники кафедри, які зробили понад 10 доповідей.

Зокрема по три доповіді зробили  професор О. Лоскутов та доцент А. Строкань, по дві – професор О. Галушко та доцент О. Доморацький. Традиційно повний зал був на майстер-класі по респіраторній підтримці, в якому брав участь доцент М. Пилипенко.

Крім того, професори та доценти кафедри були головуючими на багатьох секційних засіданнях і брали участь в обговоренні найбільш актуальних клінічних питань анестезіології та ІТ, а також безперервної післядипломної освіти за фахом.

Надалі кафедра планує продовжувати співпрацю з профільними асоціаціями та кафедрами, що безумовно сприятиме поліпшенню якості післядипломної освіти анестезіологів і лікарів інтенсивної терапії.