Google search

Сучасні зміни законодавства в сфері післядипломної освіти, конкуренція з приватними медичними та освітніми установами є викликом та двигуном до постійного вдосконалення роботи клінічних кафедр, пошуку нових підходів та розробки комплексних стратегій для виконання завдань комплектації програмних циклів – створення оригінального, цікавого та сучасного контенту, медійна присутність та позиціонування для зацікавлення хірургічної аудиторії, відкритість до нових впроваджень, моніторинг трендів та їх змін, пошук та робота з стратегічними партнерами.

Саме з таких позицій кафедра хірургії та судинної хірургії НМАПО імені П.Л. Шупика (зав. каф. – професор Сергій Саволюк) розглядає проведення циклу тематичного удосконалення для керівників баз заочного стажування лікарів-інтернів за спеціальністю «Хірургія», який стартував на кафедрі 23 вересня.

Цього разу на цикл прибули завідувачі відділень (8) хірургії 2-х клінічних баз кафедри хірургії та судинної хірургії - Київська міська клінічна лікарня № 8 та Ірпінська центральна міська лікарня та завідувачі профільних відділень з ЛПЗ Київської області.

Програма навчання буде включати вибрані питання ургентної та планової абдомінальної хірургії з позиції сучасних протоколів та малоінвазивних хірургічних технологій, які надалі будуть активно використовуватися в підготовці інтернів під час заочного терміну, ознайомлення з новими нормативними документами в галузі безперервного професійного розвитку та проектом нового положення про інтернатуру.

Такий досвід є доволі перспективним напрямком, який кафедра буде і надалі розвивати для виконання навчально-виробничого плану, підтримки зв’язку з базами заочного стажування інтернів для їх якісного навчання.