Google search

Створюйте відеоролики, які корисні для ваших пацієнтів - четверта порада від Kelley Knott, провідного маркетолога у сфері охорони здоров’я. Її поради допомагають медичним установам ставати більш прибутковими.

Відео-контент швидко стає новим джерелом для майбутнього SEO (пошукової оптимізації, тобто покращення результатів згадування і знаходження вашої установи пошуковиками у Інтернеті). Youtube - друга за популярністю соціальна платформа (перша – Facebook) і друга за величиною пошукова система (перша - Google).

Це означає, що відеоконтент може допомогти просуванню на ринку вашої медичної практики. Адже потенційні пацієнти отримують достовірну інформацію про лікарів та послуги. Створення каналу Youtube для інформування лікарів про найкращі медичні практики та методи лікування може допомогти збільшити ваше SEO та цифрову присутність.

Наприклад, доктор Емі змогла згенерувати понад 107 тисяч переглядів, просто представивши відео з розглядом різниці між остеоартритом та симптомами ревматоїдного артриту. Це приклад того, що люди дуже зацікавлені в інформації на теми, пов'язані з вашою практикою. Назва каналу - Ask Dr. Amy - Answers from Your Pediatrician (Спитай доктора Емі – відповіді вашого педіатра).

Під час налаштування каналу Youtube переконайтеся, що ви завантажуєте відповідні та унікальні відеоролики із зображенням лікарів і адекватною, релевантною, достовірною медичною інформацією. Для посилення відчуття високого рівня професіоналізму важливо додати на відео свої логотипи та накласти шаблони брендингу (кольорова гама, загальне оформлення інших ваших відео, графічних, текстових матеріалів тощо, щоб всі вони сприймалися в одному – вашому - стилі).

Не забувайте, що Youtube - це власний SEO всесвіт. Знайдіть час, щоб додати відповідні описи, теги, місцезнаходження та інше, щоб переконатися, що автоматизований пошук і власне користувачі легко знаходять ваші відео.

Після того, як ви створили медичний канал Youtube для маркетингу, використовуйте веб-сайт, електронну пошту та платформи соціальних медіа, щоб розповсюджувати ваш контент та отримувати зворотній зв'язок від пацієнтів.

Олександр Вольф, провідний фахівець відділу з міжнародного співробітництва, голова БО «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги»