Google search

21 вересня 2019 р. представники кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО імені П. Л. Шупика М. Болюк (аспірант кафедри) та Б. Дімов (інтерн другого року), взяли участь у конкурсі наукових робіт молодих вчених, який проходив в межах Конгресу анестезіологів України.

Даний цільової конкурс проводиться щорічно і вже став важливим інструментом підтримки молодих вчених в Україні.

Мета конкурсу - підтримка молодих дослідників, стимулювання наукової діяльності та заохочення їх наукових досягнень.

Важливою стороною даного заходу є розвиток творчих здібностей і навичок проведення самостійної науково-дослідної роботи молодих вчених, підвищення рівня знань та прагнення до досягнення високих результатів.

Представлені роботи викликали інтерес присутніх. За підсумками засідання конкурсної комісії представнику кафедри Б. Дімову було присуджено третє місце.

Слід зазначити, що роботи кафедри займають призові місця третій рік поспіль (в попередні роки перше і друге місце), що об'єктивно свідчить про вагомий науковий потенціал проведеної науково-дослідної роботи на кафедрі.

Надалі кафедра буде продовжувати забезпечення сприяння розвитку наукової діяльності молоді, пропаганді наукових знань і досягнень вітчизняної науки в молодіжному середовищі.

На кафедрі анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО імені П. Л. Шупика даному питанню приділяється велика увага, тому що одним із шляхів підвищення інтересу до дослідницької діяльності в молодіжному середовищі, на наш погляд, є проведення різних заходів, спрямованих на популяризацію наукових знань та досягнень.

Рівень розвитку науки може служити одним з основних показників розвитку суспільства і віддзеркаленням сучасного розвитку держави. Тому розвиток і популяризація науки повинні стати невід'ємною частиною розвитку України.