Google search

Наприкінці вересня у Стокгольмі відбулася 5-та наукова зустріч Мережі акредитованих навчальних центрів Європи (NASCE). НМАПО імені П.Л. Шупика у заході представили проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи з іноземними громадянами професор Олеся Гульчій та асистент кафедри акушерства, гінекології та перинатології Олена Щербінська.


Мережа NASCE (The Network of Accredited Skills Centres of Europe) була заснована у 2014 р. Радою медичних спеціалістів Європи (UEMS) і керується статутом, правилами та директивами Ради. Метою діяльності Мережі є підвищення стандартів діяльності Центрів клінічних навичок у країнах Європейського Союзу та асоційованих країнах через механізми залучення та акредитації. Метою 5-ої наукової зустрічі, що проводилася на базі Центру поглибленого симуляційного навчання Каролінського інституту, стало обговорення відпрацювання практичних навичок у ситуаціях, які потребують негайної допомоги.

23 - 24 вересня професіонали з Ірландії, Швеції, Туреччини представили інтенсивний курс підготовки до роботи у симуляційних центрах. Слухачі складали сценарії навчання і виконували їх в умовах симуляційного центру. Захід у форматі «навчання вчителів» (Train-the-Trainers – TtT) тривав два дні і відбувався в індивідуальному порядку зі співвідношенням викладач-слухач 1:1. Таким чином, була опанована методика підготовки викладачів для роботи в симуляційних центрах, а учасники тренінгу отримали відповідні сертифікати.

27 вересня відбулася зустріч з Радою NASCE на чолі з президентом Emin Aksoy. Діяльність Академії презентувалася у академічній, науковій та лікувальній сферах. Окремо була надана характеристика Центру симуляційних методів навчання. Рада виявила зацікавленість у сфері симуляційної медицини.

У результаті консультацій були сформульовані пропозиції щодо вивчення досвіду Орхуського університету, центр якого щойно отримав акредитацію NASCE і його потужність відповідає центру НМАПО імені П.Л. Шупика.

Також досягнуто домовленостей щодо підготовки співробітників Центру на Train-the-Trainers курсах у Афінах або Стамбулі наступного року (до 8 осіб) та подача заявки до 1.01.2020 р. для акредитації Центру симуляційних методів навчання Академії терміном на 1 рік.