Google search

26 вересня 2019 р. науково-педагогічні працівники кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика спільно з Асоціаціями сімейних лікарів м. Києва та Київської області взяли участь у роботі семінару «Школа безперервного навчання сімейних лікарів».

Відкрила захід професор Л. Матюха, яка привітала присутніх. З доповіддю виступив голова клініки внутрішніх хвороб, сімейної медицини та онкології при медичному факультеті Вільнюського університету професор Віргініюс Шапока із доповіддю «Оксидативний стрес, хронічне запалення, старіння, рак», який відповів на численні запитання сімейних лікарів щодо організації роботи первинної медичної допомоги у Литві.

З цікавими доповідями від кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги виступили доцент к. мед. н. Т. Бухановська на тему: «Бронхообструктивний синдром в практиці сімейного лікаря» та доцент кафедри к. мед. н. Л. Клименко на тему «Індапамід у схемі лікування пацієнта з АГ» по актуальним питанням корекції артеріальної гіпертензії на первинній ланці. Майстер-клас «Офтальмологічні прояви ендокринної патології, тактика їх ведення в практиці сімейного лікаря» провела професор Н. Медведовська.

Професор кафедри фтизіатрії і пульмонології Інституту сімейної медицини професор С. Зайков ознайомив слухачів із сучасними методами лікування алергічних захворювань у доповіді «Алергічні захворювання, як системна патологія у практиці сімейного лікаря».

У заході також узяли участь представники інших медичних ЗВО. Так, професор кафедри педіатрії післядипломної освіти НМУ імені О. О. Богомольця, професор Ю. Марушко презентував доповідь на тему: «Лікувальні заходи дітям із респіраторною патологією з позиції доказової медицини».