Google search

1 жовтня 2019 року в межах Міжнародної медичної виставки «PUBLIC HEALTH 2019» відбувся симпозіум «Охорона здоров’я і національна безпека України».
В роботі симпозіуму від МОЗ України взяв участь заступник міністра – М. Загрійчук та від НАМН України – академік В. Міхньов. В своїй доповіді М. Загрійчук підкреслив важливість співпраці медичної спільноти та МОЗ України в реформуванні охорони здоров’я. Зроблено перші кроки на зустріч один одному – медиків та керманичів МОЗу – М. Загрійчук та Д. Карабаєв привітали та відмітили почесними нагородами медиків столиці.

Обговорювали важливі питання, а саме основи політики охорони здоров’я України (О. Мусій), впровадження лікарського самоврядування (М. Тищук), про організацію безперервного професійного розвитку лікарів (І. Мазур). Обговорено пропозиції до МОЗ України щодо Національної стратегії охорони здоров’я на засадах безперервного удосконалення (К. Надутий). Представлено ґрунтовні доповіді щодо реформування первинної медичної допомоги (Л. Матюха), екстреної медичної служби в Україні (Н. Стахова) та медичної стоматологічної допомоги (О. Вахненко).

Медична спільнота представила свій погляд на розбудову вітчизняної системи охорони громадського здоров`я в контексті національної безпеки України (І. Гущук) та висловилась за необхідність прийняття Національної програми профілактики основних неінфекційних хвороб в Україні (О. Євстегнєєва).

На завершення симпозіуму відбувалася панельна дискусія з питань організації системи охорони здоров’я, затверджено пропозиції до МОЗ України та профільного комітету Верховної Ради України.

Дякуємо організаторам виставкової компанії за наданий майданчик для медичної спільноти.