Google search

У вересні на кафедрі медичної інформатики відбувся двотижневий цикл тематичного вдосконалення «Використання персональних комп’ютерів у медичній практиці» за оновленими програмою та навчальним планом. Слухачами циклу стали науково-педагогічні працівники НМАПО імені П. Л. Шупика та Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Зрозуміло, що нестача сучасних засобів обчислювальної техніки суттєво гальмує процес поліпшення надання медичної допомоги, не дає у повному обсязі використовувати досягнення науки в охороні здоров’я. Проте, ще більшою перепоною є відсутність комп’ютерної освіти у керівників закладів охорони здоров’я, лікарів і провізорів різних профілів, а також наукових, педагогічних і науково-педагогічних працівників системи медичної освіти, їх недостатня інформованість про можливості застосування інформаційних технологій у практичній діяльності. Зазначеним обумовлена актуальність і мета проведення даного циклу тематичного вдосконалення.

Навчальний план і програма, як і всі цикли кафедри медичної інформатики, складено за модульним принципом на основі курсів уніфікованої програми післядипломного навчання лікарів і провізорів «Медична інформатика і кібернетика в охороні здоров'я та медицині», що повністю оновлена наприкінці 2017 року.

При анкетуванні слухачів після циклу відмічено особливу зацікавленість такими тематиками: сервіси, пошукові системи та медичні ресурси Інтернет; інформатизація охорони здоров’я; реалiзацiя методiв кiбернетики в практичнiй медицинi; телекомунікації; науково-iнформацiйна дiяльнiсть та автоматизованi iнформацiйнi системи.

Слухачі висловили бажання повернутись на кафедру для подальшого вдосконалення своїх знань і навиків.