Google search

1 жовтня на кафедрі патологічної та топографічної анатомії розпочався очний цикл інтернатури зі спеціальності «Патологічна анатомія», відкриваючий який, завідувач кафедри професор Олена Дядик зауважила на нових викликах, що виникають у післядипломній освіті та безперервному професійному розвитку лікарів. 

Розповіла про нові напрями розвитку спеціальності, а також перспективи взаємодії з міжнародними інституціями, зокрема в межах нещодавно підписаного меморандуму про взаємопорозуміння в академічному співробітництві з Королівським коледжем патологів Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.  

Мета навчання на очному циклі інтернатури – оволодіння знаннями та практичними навиками проведення розтину померлого від захворювання, оформлення протоколу розтину, написання свідоцтва про смерть, формулювання діагнозу за рубриками відповідно до діючої Міжнародної класифікації хвороб. Освоєння правил і вимог проведення гістологічного дослідження біопсійного та операційного матеріалу, вимог формулювання гістологічних заключень, відповідно до діючих класифікаційних підходів і вимог ВООЗ.

Зміст програми охоплює весь обсяг теоретичних знань, умінь і практичних навиків, необхідних лікарю-патологоанатому для оформлення протоколу розтину, формулювання патологоанатомічного епікризу та діагнозу основних класів захворювань.