Google search

На засіданнях вченої ради факультету підвищення кваліфікації викладачів продовжується розгляд та обговорення реформування системи післядипломної освіти та безперервного професійного розвитку лікарів і науково-педагогічних працівників, що пов’язані зі змінами в нормативному полі.

02 жовтня, на черговому засіданні вченої ради факультету підвищення кваліфікації викладачів (ПКВ), перше питання порядку денного було присвячене особливостям виконання навчально-виробничого плану кафедрами факультету в 2020 році. Для детального обговорення питання в роботі вченої ради факультету взяли участь перший проректор чл.-кор. НАМН України професор Юрій Вдовиченко, проректор з економічних питань Ольга Проценко та головний бухгалтер академії Світлана Шендрик.

Завідувач кожної кафедри факультету представив бачення роботи кафедри, виходячи з різних умов фінансування Академії. Відбулось ґрунтовне обговорення ситуації у галузі, особливо з урахуванням строків виконання Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку медичної освіти в Україні на 2019 - 2021 роки. Підсумовуючи активну дискусію, яка виникла, професор Юрій Вдовиченко запропонував кафедрам до 01 листопада підготувати інформацію про конкретні кроки кожної кафедри за різних умов діяльності в 2020 році.

 Другим питанням порядку денного стало обговорення виконання клінічними ординаторами–іноземцями індивідуальних планів їх роботи. Оскільки клінічні ординатори кафедри клінічної лабораторної діагностики завершують навчання відповідно до договорів, - члени вченої ради заслухали звіти, скорочений зміст рефератів на обрану тематику та атестували Мохаммада Ель Чаара та Фахеда Аль Бітара (громадяни Ліванської Республіки).

Наступне питання стосувалось виконання індивідуальних планів наукової роботи аспірантами та здобувачами кафедр факультету І та IІ років навчання (2017/2018 та 2018/2019 навчальні ріки). Заслухано та затверджено звіти 8 аспірантів різних форм навчання та здобувача наукового ступеня кафедр факультету. Особлива увага була приділена дотриманню графіка навчання та контролю знань за нормативними та вибірковими дисциплінами. Констатовано, що всі індивідуальні плани наукової роботи виконуються успішно. Декан факультету Лариса Бабінцева подякувала завідувачам кафедр за сумлінне ставлення до такого важливого напряму роботи, як підготовка науковців. 

Як завжди, обов’язковим питанням порядку денного є виконання кафедрами факультету рішень вченої ради Академії та відображення його в щомісячному моніторингу. Заступник голови вченої ради професор Станіслав Видиборець зокрема зауважив на виконання рішень із терміном «постійно».

Далі було розглянуто особову справу к. біол. н. Сілонова Сергія Борисовича на посаду доцента кафедри клінічної лабораторної діагностики. Завершилось засідання розглядом питань із розділу «Різне».