Google search

16 - 20 вересня 2019 р. у Барселоні (Іспанія) відбувся черговий, 55-ий щорічний Конгрес Європейської асоціації з вивчення цукрового діабету, який традиційно є найбільшою подією року в галузі експериментальної і клінічної діабетології. Не став винятком і конгрес в цьому році, який зібрав понад 17 тисяч учасників практично з усіх країн світу.

На Конгресі були представлені результати найбільших клінічних досліджень, проведених за участю великої кількості пацієнтів з цукровим діабетом 2-го типу - VERIFY, CAROLINA, CONCLUDE та інші, результати яких значно розширюють знання в галузі своєчасного та ефективного, безпечного лікування пацієнтів.
Активну роль в роботі Конгресу взяли науково-педагогічні працівники кафедри діабетології Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика - завідувач кафедри чл.-кор. НАМН України, професор Б. Маньковский, співробітники кафедри кандидати медичних наук І. Кондрацька, О. Орлик, Н. Жердьова.

Перед початком Конгресу відбулося щорічне засідання робочої групи з вивчення діабетичної нейропатії Neurodiab, яке об’єднало близько 200 міжнародних експертів у цій галузі.

Професор Б. Маньковський, який входив до складу експертного журі Програмного комітету Конгресу, взяв участь у виборі кандидатів для участі в програмі міжнародного співробітництва в межах Європейської асоціації з вивчення цукрового діабету.

На Конгресі з усною доповіддю виступив професор Б. Маньковский, який представив результати дослідження про взаємозв'язок мозкового кровотоку з кардіоваскулярною діабетичною нейропатією у хворих на цукровий діабет.

Необхідно нагадати, що 10 - 12 жовтня у Львові відбудеться 8-ий Освітній курс Європейської асоціації щодо вивчення цукрового діабету, організатором якого традиційно виступає професор Б. Маньковський.