Google search

На виконання наказу МОЗ України від 28.10.2011 р. № 715  «Про подальше впровадження Розширеної ініціативи «Лікарня, доброзичлива до дитини» в Україні протягом 2019 року проводиться переоцінка 124 закладів охорони здоров`я на відповідність цьому статусу,  за участі національних спеціалістів з переоцінки.



Від кафедри неонатології національним експертом для проведення переоцінки лікувальних закладів Чернігівської області за програмою Розширеної ініціативи працювала доцент О. Лакша.

Згідно плану-графіку переоцінки закладів  охорони здоров`я на 2019 рік з 01 по 03 жовтня, відбувся моніторинговий візит команди національних експертів до Козелецької центральної районної лікарні та Носівської центральної районної лікарні. Експерти разом з колективом лікарень оглянули відділення, наявну документацію, що призначена для породіль, вагітних жінок та матерів, які годують грудьми, провели аналіз підсумкової анкети самооцінки закладів охорони здоров’я Козелецької ЦРЛ та Носівської ЦРЛ, які надають допомогу матерям та дітям на відповідність  статусу «Лікарня, доброзичлива до дитини».

Наприкінці моніторингового візиту експерти разом з адміністрацією лікарень склали план дій щодо поліпшення існуючої практики закладів з питань охорони, заохочення та підтримки грудного вигодовування дітей. Запропоновані впровадження призведуть до покращення якості тривалого грудного вигодовування,  зміни якості підготовки вагітних з питань грудного вигодовування, покращення здоров'я матерів та новонароджених. Експерти задоволені командною роботою колективів  Козелецької та Носівської ЦРЛ.