Google search

18 - 20 вересня у м. Львів відбулась XXІ Всеукраїнська науково – практична конференція з міжнародною участю «Актуальні питання педіатрії». На першому пленарному засіданні в перший день було представлено доповідь завідувача кафедри нефрології та НЗТ НМАПО  імені П.Л. Шупика проф.  Д. Іванова «Інфекції сечової системи у дітей: що нового у 2019?».

Щорічно Європейська асоціація урологів оновлює клінічні настанови із лікування інфекцій сечових шляхів, зокрема  у дітей. Ці рекомендації беруться за основу дитячими урологами і нефрологами. Проте власний національний досвід дозволяє формулювати свої підходи. Зокрема це стосується широкого застосування уроантисептиків в лікуванні циститів, серед дівчаток перевага надається ніфуротелю, як препарату, який впливає на розвиток найчастішої причини – вульвовагінітів. З’являються нові препарати, що раніш не були відомі в Україні, наприклад, пембіна–блю, діючою речовиною якої є фарбник метиленовий синій. В лікуванні пієлонефритов лідером протягом останніх років лишається цефіксим, який використовують як в монорежимі, так і в продовженні при застосування ступінчастої терапії. Серед фітопрепаратів лишаються канефрон Н та препарат с проатоціанідіном А в дозі 36 мг – уропак 36, якій зараз доступній в краплях для дітей.

Серед доповідачів конференції було немало педіатрів з Академії, зокрема завідувачі кафедр професори Г. Бекетова, Т. Марушко, Л. Матюха, О. Охотнікова, Л. Чернишова та інші.

Відеозвіт початку конференції тут.