Google search

Під час 48-го Всесвітнього конгресу хірургів в Кракові, 11 серпня 2019 року проходив спеціальний курс: «Курс для покращення викладання та кар'єрного росту академічних хірургів (AAS / WJS / ISS / SIC Career Development For Academic Surgeons Course).

Курс був створений для академічних хірургів, тобто хірургів університетів, академій, програм післядипломної освіти, на якому вони могли б підвищити свої знання в галузі навчання студентів, резидентів, інтернів та лікарів. Курс був проведений командою фахівців з США.

Цей цікавий курс освоїв професор кафедри загальної та невідкладної хірургії нашої Академії Є. Колесніков для застосування отриманих знань у викладацькій роботі кафедри.

Курс складався з 4 сесій: 1 - Проблеми академічної хірургії в даний час; 2 - Як проводити клінічні дослідження; 3 - Презентація результатів дослідження; 4 - Життя академічного хірурга.

У першій частині курсу американські вчені Bruce Cairns, Herbert Chen and Marco Patti (USA) торкнулися важливих питань: а) Чому кожен хірург може і повинен бути академічним хірургом і чому так важливо постійний розвиток і оновлення знань для кожного хірурга, а не тільки викладачів університетів;

б) Як досягнути успіху в навчанні хірургії; в) Важливість навчання у хорошого досвідченого викладача і як його знайти.

У другій сесії доповідачі A. Haider, A Charles, T.S. Wang (USA) зупинилися на питаннях: а) Як проводити клінічні дослідження; б) Як створювати, наповнювати і підтримувати бази наукових даних; в) Методологія створення та написання наукових оглядів; г) Статистика: що потрібно знати при проведенні наукових досліджень.

У третій сесії американські фахівці M. Kibbe, J.Dimick, J.A. Sosa (USA) розповіли: а) Стратегію написання наукової статті для національних або міжнародних форумів; б) Як створити і ефективно доповісти наукову презентацію; в) Питання етики наукових досліджень і публікації, конфлікт інтересів, фальсифікації, фабрикації і плагіат у науковій роботі; г) Описали топ 10 причин відмови в публікації матеріалів.

У четвертій сесії доповідачі A. Hill (New Zealand), M. Patti, S. Roma, J. Dimick (USA) обговорили питання життя академічного хірурга: а) Важливість довічної посвяти себе хірургії; б) Позитивний вплив навчання за кордоном; в) День після закінчення хірургічного тренінгу: що далі? г) Як ефективно розподіляти Ваш час, як академічного хірурга.

Питання розглядалися дуже актуальні, важливі і цікаві для академічних хірургів нашої кафедри і Академії, які ми будемо використовувати в повсякденній викладацькій роботі з інтернами та лікарями.